Foarte important este ca fiecare instituţie cu atribuţii în domeniul sportului să sprijine, să acţioneze cu simţ de răspundere şi în acelaşi timp concertat cu celelalte organisme guvernamentale şi neguvernamentale, pentru promovarea sportului pe teritoriul României, implicit Oina, sportul nostru naţional.

         Alături de Ministerul Tineretului şi Sportului,Federaţiile Române Sportive de specialitate, Autorităţile Publice Locale, Direcţiile Judeţene de Sport, Organizaţii Neguvernamentale şi de alte persoane fizice sau juridice care prin bunăvoinţă şi potenţă financiară pot sprijini acest domeniu, considerăm că a venit momentul ca ceastă problemă să constituie o prioritate a României în ansamblu, pentru că nepromovarea şi nepracticarea sportului au lovit societatea românească în punctul ei cel mai sensibil şi important pentru viitor – tinerii.

          Considerăm că această iniţiativă a câtorva oameni de suflet, care au reînfiinţat echipa de oină în cadrul C.S. Biruinţa Gherăeşti trebuie urmată de cât mai multe autorităţi şi persoane de bine din România, care prin bunăvoinţa lor, pot oferi o şansă tuturor celor care vor să practice OINA, contribuind astfel la relansarea unui sport care ne individualizează ca naţiune.

          Trebuie să rămânem în permanenţă conştienţi de faptul că performanţa nu se naşte ci se creează de-a lungul timpului şi să nutrim convingerea că, nimic din ceea ce facem nu reprezintă prea mult sau prea puţin pentru sprijinirea sportului, implicit a Oinei, pentru...a da valoare vieţii noastre şi ... a promova practicarea sportului, ca alternativă la un stil de viaţă sănătos.

FAPTUL CĂ NU POŢI FACE TOTUL NU ESTE O SCUZĂ
PENTRU A NU FACE NIMIC !!!

 

Pentru eventuale donaţii şi sponsorizări:
C.S. Biruinţa Gherăeşti
Strada Vasile Alecsandri nr. 115, comuna Gherăeşti, jud. Neamţ
clubulsportivbiruintagheraesti@yahoo.com
tel./fax: 0233/746.082
C.I.F. 17368415
Cont CEC Bank S.A. Roman:  RO82CECENT0232RON0585835

 

Conducerea CS Biruinţa Gherăeşti,

___________________________________________________________________________

[+] vezi mai multe....

 

_________________________

Linkuri utile:

>Federaţia Română de Oină

>Asociaţia oina

>Prezentarea jocului de oină

_________________________

vizitatori Free Web Counter