Despre noi în presă:

2010 aprilie 28

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Supercupa României la oină

În data de 24 aprilie, la Gherăeşti, în judeţul Neamţ, a avut loc cea de-a patra ediţie a Supercupei României la oină. Competiţia s-a desfăşurat sub auspiciile Federaţiei Române de Oină, fiind invitate să participe cele mai bune trei formaţii la ora actuală din România: Biruinţa Gherăeşti (campioana naţională), Frontiera Tomis Constanţa (câştigătoarea Cupei României, ediţia 2009) şi Straja Bucureşti.(...)
 
sursa: www.gsp.ro

 

2010 aprilie 25

Supercupa Romaniei la oina, la Gheraesti

Comuna Gheraesti gazduieste duminica, 25 aprilie, de la ora 9, editia a patra a Supercupei Romaniei la Oina. Vor participa echipele Biruinta Gheraesti (campioana nationala), Frontiera Tomis Constanta (cistigatoarea Cupei Romaniei) si Straja Bucuresti (finalista Cupei Romaniei).  Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Federatia Româna de Oina (FRO) si Clubul Sportiv "Biruinta" Gheraesti, în parteneriat cu Consiliul Judetean (...)
 
sursa: www.ziarulderoman.ro

 

2010 martie 28

Primul turneu national de oina in 6 – Alexandria

Asa cum am prefatat zilele trecute, astazi a avut loc primul tur al Campionatului National de Oina in 6. Reporterii TeReSport au fost prezenti la aceasta competitie care a avut loc in Sala Polivalenta din Alexandria sub patronajul Federatiei Romane de Oina.(...)
 
sursa: www.teresport.ro

 

2010 martie 26

Din lipsă de fonduri, echipele călătoresc toată noaptea înainte de competiţie...

Mâine, la Alexandria începe o nouă ediţie a campionatului naţional de oină în sală. Iată că şi sportul nostru tradiţional este supus tendinţelor moderniste şi a intrat şi în săli. O singură dată am asistat la meciuri de oină în sală, dar vă pot spune că jocul pare cu mult mai spectaculos decât varianta la iarbă. Evident că oina în sală este tot apanaj românesc, dar există unele tendinţe de internaţionalizare a jocului.(...)
 
sursa: www.asport.ro/blog

 

2009 octombrie 5

"Biruinta" Gheraesti, invingatoare in Cupa satelori

La sfirsitul acestei saptamini, in comuna Gheraesti s-a desfasurat "Cupa Satelor" la Oina, o competitie nationala ce are ca tinta, printre altele, revigorarea sportului national. Evenimentul a fost organizat de Federatia Romana de Oina, Agentia Nationala pentru Sport, Consiliul Judetean Constanta si Federatia Romana "Sportul pentru Toti", in parteneriat cu Politia de Frontiera Romana si CS "Biruinta" Gheraesti. (...)
 
sursa: www.ziarulderoman.ro

 

2009 septembrie 16

Biruinta Gheraesti, campioni dupa 50 de ani

50 de ani au trebuit să treacă pînă ce sportul traditional al românilor, oina, să aibă o campioană din zona Romanului. Biruinta Gherăesti, un club fără prea multi bani, însă cu o ambitie fantastică, s-a încununat învingătoare a campionatului intern, evenimentul petrecîndu-se la finele săptămînii trecute, la Tîrgu Lăpus. (...)
 
sursa: www.sportlocal.ro

 

2009 septembrie 14

Biruinţa Gherăieşti, noua campioană la oină

Returul Campionatului Naţional de oină pentru seniori, s-a desfasurat la acest sfârşit de saptamană la Târgu Lăpuş, judetul Maramures. Este vorba de al 58-lea campionat de oină la seniori.In clasamentul final, pe primele trei pozitii s-au clasat Biruinta Gherăeşti, urmatăde Frontiera Tomis Costanţa si Straja Bucuresti.Competiţia a fost organizată de federaţia de specialitate. Partener Oficial Media - Radio România Antena Satelor. (...)
 
sursa: www.antenasatelor.ro

 

2009 iulie 23

Start in Cupa Romaniei la oină

Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Oina organizeaza, duminica, la Gheraesti (judetul Neamt), Supercupa Romaniei la oina, anunta FRO. Evenimentul, care se afla la a treia editie, este organizat in parteneriat cu C.S. Biruinaa Gheraesti, Consiliul Judetean Constanta, Politia de Frontiera Romana si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Neamt. (...)
 
sursa: www.presaonline.com

 

2009 iunie 14

,,CUPA GHERAESTI,, editia I 13-14 iunie 2009

In frumoasa baza sportiva din comuna Gheraiesti- Neamt, a avut loc o sarbatoare a oinei romanesti... o demonstratie de profesionalism in organizare din partea unor oameni minunati: Mihai Andrei, Andrei Andrei, Marian Tamas, Mihai Blaj (reprezentanti ai clubului nemtean) si primarul comunei Carol Beresoaie, care sau straduit sa nu lipseasca nimic de la o competitie care se vrea o ,,concurenta serioasa’’ la celelalte cupe organizate de FRO. (...)
 
sursa: www.www.federatiaromanadeoina.ro

 

2009 aprilie 28

Biruinta Gherăesti a terminat a doua în Supercupa României

• competitia de oină s-a desfăsurat în comuna nemteană si a adus, printre altele, întreruperea unei serii de invincibilitate de doi ani a celor de la Frontiera Constanta • meritul revine Biruintei Gherăesti, care a învins cu 21-13 • totusi, constăntenii au intrat în posesia Supercupei • Duminică s-a adeverit faptul că oina a rămas în sufletul locuitorilor din Gherăesti, cu prilejul celei de-a treia editii a Supercupei României, desfăsurată pe terenul clubului Biruinta din localitate. (...)
 
sursa: www.monitoruldeneamt.ro

 

2009 aprilie 26

Supercupa Romaniei la oină

Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Oina organizeaza, duminica, la Gheraesti (judetul Neamt), Supercupa Romaniei la oina, anunta FRO. Evenimentul, care se afla la a treia editie, este organizat in parteneriat cu C.S. Biruinaa Gheraesti, Consiliul Judetean Constanta, Politia de Frontiera Romana si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Neamt. (...)
 
sursa: www.9am.ro

[+] vezi mai multe....

 

_________________________

Linkuri utile:

>Federaţia Română de Oină

>Asociaţia oina

>Prezentarea jocului de oină

_________________________

vizitatori Free Web Counter